Διεθνείς αγώνες UCI

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σας καλωσορίζει στους διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας LESVOSMOLYVOS URBAN MTB RACE XCOC2, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator XCE και Εθνικό Κύπελλο XCO που πραγματοποιούνται στο χωριό Μόλυβος και αποτελούν τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της ορεινής ποδηλασίας στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την πολιτιστική και περιβαλλοντική ομορφιά του Μολύβου, καθώς και να αναδείξουμε το ξεχωριστό Ολυμπιακό Άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας “Cross Country MTB”.

Η περιοχή

Η Λέσβος είναι για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά παρά να απολαύσουν απλά παθητικά την τυπική, τεχνητή ομοιομορφία ενός τουριστικού προορισμού. Ο Μόλυβος και η γύρω περιοχή είναι ιδανικά για ξεκούραση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής και να ζήσουν την ηρεμία και τα μαγευτικά χρώματα του ήλιου πάνω από το Αιγαίο. Ένα μέρος για πεζοπορία, αναρρίχηση ή ποδήλατο μέσα από τα καταπράσινα πευκοδάση και στρέμματα ελαιώνων. Μπορείτε να κολυμπήσετε, να ψαρέψετε ή να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, να παρακολουθήσετε λαϊκά φεστιβάλ που γιορτάζουν την κληρονομιά του νησιού και να επισκεφθείτε μουσεία και μνημεία και να μάθετε για τη μακρά ιστορία και τον βαθύ πολιτισμό του νησιού που χρονολογούνται πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα αποστακτήρια ούζου, να μαζέψετε ελιές με τους ντόπιους και να απολαύσετε το άρωμα του ελληνικού καφέ που παρασκευάζεται σε ένα παραδοσιακό καφενείο ακούγοντας ιστορίες του παρελθόντος και του παρόντος του νησιού που υφαίνονται από τους πρεσβυτέρους των χωριών.

Προκηρύξεις αγώνων:

LESVOS – MOLYVOS URBAN MTB RACE XCO – C2

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ELIMINATOR XCE

ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ XCO

Περισσότερες πληροφορίες: nantiafaka@yahoo.com


Χάρτες αγώνων: